Custom Linkovi

Република Српска је једини гарант опстанка Срба на овим просторима, рекао је вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић гостујући у АТВ-овом специјалу „Симбол слободе“.

Нуждић је поручио да треба да будемо поносни што имамо своју државу те додаје да треба да будемо поносни што смо савременици настанка државе.

Када је ријеч о раду Центра Нуждић каже да се ради на документовању свега онога што се десило како у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, али и оног што се дешавало током Другог свјетског рата.

Нуждић је додао да је поносан на два капитална пројекта Центра а то су Попис жртава одбрамбено-отаџбинског рата те Атлас злочина над Србима.

„У првој половини ове године очекујемо да изађе други том Атласа“, каже Нуждић.

Нуждић је поручио да одбрана Републике Српске још увијек траје.

„Није нам допуштено да нормално живимо. Република Српска је створена у миру али је одбрањена у рату а ми и дан данас треба да наставимо да је бранимо“, каже Нуждић.

Нуждић је рекао да су улоге у рату подијељене и прије него што је рат почео те да су се појавили наративи који су били апсурдни.

„Срби су означени као негативци“, рекао је Нуждић.

Извор: АТВ

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.