Custom Linkovi

Republika Srpska je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić gostujući u ATV-ovom specijalu „Simbol slobode“.

Nuždić je poručio da treba da budemo ponosni što imamo svoju državu te dodaje da treba da budemo ponosni što smo savremenici nastanka države.

Kada je riječ o radu Centra Nuždić kaže da se radi na dokumentovanju svega onoga što se desilo kako u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, ali i onog što se dešavalo tokom Drugog svjetskog rata.

Nuždić je dodao da je ponosan na dva kapitalna projekta Centra a to su Popis žrtava odbrambeno-otadžbinskog rata te Atlas zločina nad Srbima.

„U prvoj polovini ove godine očekujemo da izađe drugi tom Atlasa“, kaže Nuždić.

Nuždić je poručio da odbrana Republike Srpske još uvijek traje.

„Nije nam dopušteno da normalno živimo. Republika Srpska je stvorena u miru ali je odbranjena u ratu a mi i dan danas treba da nastavimo da je branimo“, kaže Nuždić.

Nuždić je rekao da su uloge u ratu podijeljene i prije nego što je rat počeo te da su se pojavili narativi koji su bili apsurdni.

„Srbi su označeni kao negativci“, rekao je Nuždić.

Izvor: ATV

Republički centar možete pratiti na našoj Fejsbuk i Instagram stranici i Tviter nalogu.