Custom Linkovi

Вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић очекује да ће продужење рока за спровођење Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина до краја 2025. године допринијети да буду процесуирани многобројни злочини над Србима.

„Највише непроцесуираних злочина је над Србима, те очекујемо да ће српске жртве бар у неким случајевима добити сатисфакцију“, рекао је Нуждић Срни.

Он је истакао да је надзорни орган предложио да се рок за реализацију Ревидиране стратегије продужи за двије године, колико је управо и прошло времена у опструкцијама бошњачких министара. Нуждић је подсјетио да је прво опструисано доношење стратегије, затим њено усвајање и на крају формирање надзорног органа. Савјет министара прихватио је јуче приједлог да спровођење Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина буде продужен до краја 2025. године.

Ријеч је о приједлогу Надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије.

Савјет министара усвојио је информацију Министарства правде о закључку Надзорног тијела у којој се наводи да досадашња динамика рјешавања предмета ратних злочина и број преосталих неријешених предмета пред правосуђем БиХ указују на немогућност њиховог рјешавања у утврђеном року до краја ове године.

Извор: Глас Српске