Custom Linkovi

Поводом 22. aприла, Дана сјећања на Геноцид над Србима у НДХ, Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица ове године покреће активности које се директно тичу свакога коме је неко од предака, рођака и сународника, страдао у геноциду. Зато вас молимо да се упознате са садржајем инфо – листа и постера (на енглеском и српском језику) који су приложени, те да подржите ову активност у што већој мјери.

Плава трака представља свједочанство да је око два милиона Срба у НДХ било стављено изван закона и да је планирано њихово потпуно уништење. Истовремено, наше свједочење о тим догађајима показује да смо преживјели и побиједили!

Желимо да покренемо активност, и да 22.04. ове године сви заинтересовани поставе на неки од својих профила на друштвеним мрежама  фотографију на којој носе плаву траку око руке, и држе постер (на српском или енглеском језику) са натписом: „Ја свједочим!“ Поред тога, могу се приложити и инфо лист (fact sheet), који достављамо у прилогу, како би свим заитересованима пружили објашњење шта и зашто свједочимо.

Наравно, уколико неко жели да уз све ово објави и личну причу о овој теми, то би било од великог значаја за аутентичност цијелог подухвата. Молимо вас да обавијестите све заинтересоване о овој активности (подијелите линк), и охрабрите их да сви заједно допринесемо изградњи наше културе памћења.

На овај начин ћемо испунити завјет, али и цивилизацијску обавезу, и послати поруку да свака генерација има нову прилику и одговорност да свијет око себе учини бољим, између осталог, и свједочењем о преживљеном злу.

То подразумијева и сталну борбу за систем вриједности којем припадамо.

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

ЈА СВЈЕДОЧИМ – ВИДЕО (Српски)

I BEAR WITNESS – ВИДЕО (Енглески)

ЈА СВЈЕДОЧИМ – ИНФО ЛИСТ (Српски) – Преузми ПДФ

I BEAR WITNESS – FACT SHEET (English) – Download PDF

ЈА СВЈЕДОЧИМ – ИНФО ЛИСТ (Српски) – Преузми фотографију (Страница 1 Страница 2)

I BEAR WITNESS – FACT SHEET (English) – Download JPEG (Page 1 Page 2)

ЈА СВЈЕДОЧИМ – ПОСТЕР (Српски) – Download

I BEAR WITNESS (English) – Download

Видео конференција „Ја свједочим!“


Профилна фотографија друштвене мреже – Српски

Profile photo for social networks – English

Фотографија за мобилне телефоне (1080×1920)