Custom Linkovi

Povodom 22. aprila, Dana sjećanja na Genocid nad Srbima u NDH, Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica ove godine pokreće aktivnosti koje se direktno tiču svakoga kome je neko od predaka, rođaka i sunarodnika, stradao u genocidu. Zato vas molimo da se upoznate sa sadržajem info – lista i postera (na engleskom i srpskom jeziku) koji su priloženi, te da podržite ovu aktivnost u što većoj mjeri.

Plava traka predstavlja svjedočanstvo da je oko dva miliona Srba u NDH bilo stavljeno izvan zakona i da je planirano njihovo potpuno uništenje. Istovremeno, naše svjedočenje o tim događajima pokazuje da smo preživjeli i pobijedili!

Želimo da pokrenemo aktivnost, i da 22.04. ove godine svi zainteresovani postave na neki od svojih profila na društvenim mrežama  fotografiju na kojoj nose plavu traku oko ruke, i drže poster (na srpskom ili engleskom jeziku) sa natpisom: „Ja svjedočim!“ Pored toga, mogu se priložiti i info list (fact sheet), koji dostavljamo u prilogu, kako bi svim zaiteresovanima pružili objašnjenje šta i zašto svjedočimo.

Naravno, ukoliko neko želi da uz sve ovo objavi i ličnu priču o ovoj temi, to bi bilo od velikog značaja za autentičnost cijelog poduhvata. Molimo vas da obavijestite sve zainteresovane o ovoj aktivnosti (podijelite link), i ohrabrite ih da svi zajedno doprinesemo izgradnji naše kulture pamćenja.

Na ovaj način ćemo ispuniti zavjet, ali i civilizacijsku obavezu, i poslati poruku da svaka generacija ima novu priliku i odgovornost da svijet oko sebe učini boljim, između ostalog, i svjedočenjem o preživljenom zlu.

To podrazumijeva i stalnu borbu za sistem vrijednosti kojem pripadamo.

MATERIJALI ZA PREUZIMANJE

JA SVJEDOČIM – VIDEO (Srpski)

I BEAR WITNESS – VIDEO (Engleski)

JA SVJEDOČIM – INFO LIST (Srpski) – Preuzmi PDF

I BEAR WITNESS – FACT SHEET (English) – Download PDF

JA SVJEDOČIM – INFO LIST (Srpski) – Preuzmi fotografiju (Stranica 1 Stranica 2)

I BEAR WITNESS – FACT SHEET (English) – Download JPEG (Page 1 Page 2)

JA SVJEDOČIM – POSTER (Srpski) – Download

I BEAR WITNESS (English) – Download

Video konferencija „Ja svjedočim!“


Profilna fotografija društvene mreže – Srpski

Profile photo for social networks – English

Fotografija za mobilne telefone (1080×1920)