Custom Linkovi

Hapšenje Srba zbog navodnih ratnih zločina, pogotovo na istoku Srpske, ponovo je postala gotovo svakodnevica. Lov na Srbe traje od završetka rata i sve ovo je uzročno posljedično povezano sa onim što se dešavalo u Haškom tribunalu, izjavio je predsjednik BORS Radan Ostojić u emisiji Drugi ugao.

– Ovo je sve produkt onoga što se dešavalo u Haškom tribunalu. Svi ti predmeti koi su okončani u Haškom tribunalu prebačeni su u pravosuđe BiH i sad Tužilaštvo procesuira one ljude koji su se u Hagu pojavljivali kao svjedoci – rekao je Ostojić.

Da je pravosuđe BiH preuzelo isti sistem rada kao i Haški tribunal, smatra i v.d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Viktor Nuždić.

– Ako imate jednu pravosudnu instituciju gdje u njenom radu učestvovalo preko 70 stranih sudija, onda o kakvoj mi nezavisnosti i nepristrasnosti pričamo – rekao je Nuždić.

Komandant „Vukova sa Vučijaka“ nakon smrti Veljka Milankovića, Miro Šikarac, rekao je da su ovdje radi o stvaranju straha.

– Kad se čue da je SIPA došla tom čovjeku, on gubi prijatelje, rodbinu, porodicu. Stiče se nepovjerenje prema toj osobi. Bez obzira da li je kriv ili nije – naveo je Šikarac.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić smatra da se protiv Srpske vodi specijalni rat.

– S ciljem destabilizacije, unošenja nemira i nesigurbosti među građanima, pogotovo borcima VRS – rekao je Egić.

Izvor: RTRS

Republički centar možete pratiti na našoj Fejsbuk i Instagram stranici i Tviter nalogu.