Custom Linkovi

Снимак који данима шокира јавност био је тема емисије „Досије“ на Алтернативној телевизији.

Наиме, на снимку Фадила Мујић отворено говори о злочинима над Србима у Кравици.

„И онда је дошао тај седми јануар. Сви смо имали из породице по једног мушког војног способног члана и Насер, наш командант славни, Алах да га сачува и награди од свих душмана овог свијета, каже: ‘строго је наређено не смију жене и дјеца знати, поквариће нам акцију. Све испланирано, ми ћемо ући, изнијети храну’. Дешава се да мени мој дјевер каже ‘Фадила, идемо вечерас на Кравицу, сопреми се’. Тако да је свака кућа имала по једног члана мушког који је рекао ‘Идемо у Кравицу’. Кравица је за нас била Америка, обећана земља…. Ту су колачи, ту су сарме, месо, купус… Ти си избјеглица, ти немаш шта да једеш. Идеш и скинеш јакну са себе и продаш, ако си имао, за двије-три киле жита, али преживи. Ја улазим, они једу и пију, има и мушких и женских, и старијих и млађих четника. Једнога сам запамтила. ‘Ајд живјели мени’ и сарму, а ја сарму из руке једну у уста, а другу испред њега у џеп“, испричала је она на снимку.

„Човјек убија човјека, не знаш ко је ко, грабиш отимаш“, додаје она.

Овај снимак шокирао је цјелокупну јавност у Републици Српској па тако и нашу гошћу Божицу Живковић Рајилић, предсједницу Удружења жена жртава рата Републике Српске.

„Ужас, невјерица. Прва моја реакција била је, ‘је ли то стварно, је ли то истина и гдје ми то живимо’. Зар је могуће да неко у јавни простор прича о свом разбојништву и да свједочи о злочину над српским народом на највећи српски празник? И то 30 година послије рата. Има ли овдје икаква правосудна институција, има ли ико да чује то?“, рекла је Живковић Рајилић и додала:

„Изузетно ми је било тешко. Подијелила сам то са својим чланицама, већина их се расплакала. Како човјек може реаговати? Онда сам се охладила и кажем ‘ово је за суда, за тужилаштва'“.

Рајилићева је подсјетила на протесте неколико удружења против Суда и Тужилаштва БиХ.

„Видите да наши протести нису били без везе. Ово је још један од доказа да Суд и Тужилаштво раде једнострано, пристрасно, у служби једне стране“, додала је Божица Живковић Рајилић.