Custom Linkovi

Суд БиХ данас је првостепеном пресудом ослободио бившег команданта Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгана Викића, помоћника министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуфа Пушину, те Нермина Узуновића и Младена Човчића, оптужене за убиство припадника ЈНА 22. априла 1992. године у Сарајеву.

Двије суднице Суда БиХ биле су препуне људи који су подржавали оно што је учинила ова четворка, а изрицању пресуде присуствовале су и породице жртава, јављају извјештачи Срне.

Велики број људи који су подржали одлуку Суда БиХ окупио се и испред зграде Суда БиХ.

Оптужница их терети да су, као припадници полицијских и безбједносних структура, у вријеме оружаног сукоба између такозване Армије БиХ и Територијалне одбране и резервног састава ЈНА, која је била под контролом Војске Републике Српске у априлу 1992. године знали и били информисани о заробљавању осам војника.

Према оптужници, заробљеници су уз Викићево знање спроведени у подрум Дома, а потом у Велики парк, гдје су их, након претходног малтретирања, оптужени Узуновић звани „Шок“ и Човчић звани „Рогатица“ с њима познатим лицима, међу којима су били Неџад Херенда и Нермин Јусић, убили пуцајући из ватреног оружја.