Суд БиХ о одбјеглом осуђенику за ратне злочине: Од Турске ће бити затражено изручење Сакиба Махмуљина

Суд БиХ ће без одлагања затражити изручење правоснажно осуђеног Сакиба Махмуљина, одмах након што од Интерпола Сарајево добије информацију гдје се налази, речено је у овој правосудној институцији.

На питање да ли је Суд БиХ затражио од Турске да провјери да ли се Махмуљин, који је правоснажно осуђен за ратне злочине над Србима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, налази у тој земљи, те, уколико није, да ли ће и када то учинити, из ове правосудне институције су одговорили да је издата наредба да за њим буде расписана међународна потјерница.

– Посао проналаска траженог лица је на полицијским органима, у овом случају у питању је Интерпол – навели су из Суда БиХ.

Из Суда БиХ прецизирају да ће, када добију информацију од Интерпола Сарајево гдје се налази осуђени Махмуљин, “без одлагања прослиједити молбу за изручење потраживаног”.

Интерпол је расписао црвену потјерницу за ратним злочинцем Сакибом Махмуљином, за којим трагају 194 земље.

Некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин правоснажно је осуђен на осам година затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године. Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.