Custom Linkovi

Као и њихове колеге са Факултета политичких наука, студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, имаће прилику да наредних дана, на пракси у Републичком центру за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, стекну искуство које ће им бити од користи у даљем раду и образовању.

Студенткиња прве године Правног факултета Ивана Будиша је истакла да ће јој, као и њеним колегама, „пракса много значити како би своја теоријска знања употпунили и практично“.

-Драго ми је што сам већ на првој години добила прилику да похађам праксу у некој институцији Републике Српске. То ће ми бити од користи у наставку мог школовања, јер ће знања које овдје стекнемо бити употребљива за разне предмете на факултету. Такође, жеља ми је да сазнам више о Одбрамбено-отаџбинском рату-рекла је Будиша.

Студенти права на пракси у Центру
Студенти права на пракси у Центру

Студентима је данас добродошлицу пожелио и в. д. директор Републичког центра за истраживање  рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић, који им се захвалио на интересовању и жељи да више сазнају о функционисању Центра, актуелним пројектима, као и значају његовања културе памћења.

Иначе, на основу споразума које је Центар потписао са ФПН, Правним факултетом и Филозофским факултетом, од 2015. године, више од три стотине стотине имало је прилику да се едукује о темама којима се Центар бави, али и да стекну практична знања о начину функционисања органа управе Републике Српске.