Custom Linkovi

У сарадњи са Студентском организацијом Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и ове године ће омогућити студентима да кроз праксу стекну искуство које ће им бити од користи у даљем раду и образовању.

Иначе, на основу споразума које је Центар потписао са ФПН, Правним факултетом и Филозофским факултетом-Одсјек за историју, од 2015. године, више од три стотине студената имало је прилику да се едукује о темама којима се Центар бави, али и да стекну практична знања о начину функционисања органа управе Републике Српске.

Студент четврте године политикологије Дијана Цвијановић сматра да је пракса значајна да би се, између осталог, употпунила теоријска знања.

-Пракса је важан сегмент студирања, јер ту на дјелу можемо показати шта смо научили на факултету у оквиру разних предмета. Нарочито је значајна пракса у Центру, поготово што ћемо имати прилику да се упознамо са одређеном документацијом која се односи на Одбрамбено-отаџбински рат-рекла је Цвијановићева.

Студентима је данас добродошлицу пожелио и в.д. директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић, који им се захвалио на интересовању и жељи да више сазнају о раду самог Центра, актуелним пројектима, као и значају његовању културе памћења.