Custom Linkovi

Вршилац дужности директора Републиког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић рекао је да је Република Српска једини гарант опстанка Срба на овим просторима и да младе генерације треба да знају колику је жртву поднио српски народ за њено стварање.

Нуждић је рекао Срни, након полагања вијенаца у бањалучком гробљу Свети Пантелија поводом Дана несталих и погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, да се на овај дан треба присјетити великих жртава и начина на који је, уз највећи ангажман Војске Републике Српске, одбрањена Република Српска, за коју су животе дали српски борци и цивили.

Говорећи о тражењу несталих Срба у БиХ, Нуждић је нагласио да је овај процес, прије свега, питање хуманости, због чега са њега треба скинути било какав облик политизације.

„Породице погинулих и несталих из Републике Српске потпуно су у праву када изражавају незадовољство процесом тражења несталих Срба“, рекао је Нуждић.

Он је навео да је процес тражења несталих лица комплексан и да вјерује да ће представници институција Српске у сарадњи са породица погинулих и несталих у наредном периоду пронаћи адекватна рјешења како би се ови проблеми ријешили.

Извор: СРНА

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.