Custom Linkovi

Суд БиХ још чека мединциску докуметнацију од некадашњег команданта Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакиба Махмуљина, али константо предузима законом прописане радње које се односе на то да он буде упућен на издржавање казне затвора, речено је Срни у Суду БиХ.

Из Суда су навели да Махмуљин има рок до 3. новембра да достави потребну медицинску документацију коју је од њега затражио судски вјештак.

– Суд БиХ је 3. октобра запримио налаз вјештака којим је осуђени Сакиб Махмуљин обавезан да достави одређену додатну медицинску документацију у року од 30 дана да би се вјештак додатно очитовао – појаснили су из Суда БиХ.

Из ове институције су 30. септембра рекли да до тада није завршено вјештачење медицинске документације јер Суду БиХ није достављен налаз и мишљење вјештака да ли се осуђени Махмуљин може лијечити у БиХ и може ли путовати.

– Суд ће након запримања налаза и мишљења вјештака одлучити о даљем предузимању законских радњи – наведено је из Суда БиХ у одговору на питање Срне да ли се може очекивати да се правоснажно осуђени Махмуљин врати или буде изручен из Турске и шта је на том плану предузео Суд БиХ.

У Суду БиХ је почетком августа речено Срни да осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није упућен на издржавање казне затвора од осам година јер се, према обавјештењу које је доставио његов бранилац, налази на лијечењу у Турској.

Како је тада наведено, Махмуљину у току кривичног поступка и све до његовог окончања нису биле изречене мјере забране.

Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је БиХ и умјесто у затвор отишао је у Турску.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Један од адвоката из тима одбране информисао је Суд БиХ о одласку Махмуљина, али тек пошто је он напустио БиХ.