Custom Linkovi

Суд БиХ у случају бившег команданта Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакиба Махмуљина и вјештачењу документације поступа исто као и у предмету „Добровољачка“, гдје се одлажу заказана рочишта, сматра директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

Они једноставно купују одређено вријеме. На тај начин желе да Махмуљина држе на слободи и поред правоснажне пресуде – рекао је Којић за Глас Српске.

Он је нагласио да Суд БиХ на овај начин потврђује да је саучесник у бјекству Махмуљина, да они једноставно покушавају и траже начин да злочинца амнестирају у овом конкретном случају од издржавања затворске казне.

“Потпуно је невјероватно да је некоме потребно 30 дана да достави медицинску документацију”, рекао је Којић и додао да је невјероватно и од самог вјештака да даје толике рокове за достављање документације.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, сантитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.