Custom Linkovi

У Лопарама је јутрос у 90. години преминула Јока Миловановић, мајка три погинула борца Војске Републике Српске, Миодрага, Трипуна и Ђоје.

Јока Миловановић је јавности у Српској остала позната по филму „Дјеца“, режисера Дениса Бојића у продукцији РТРС-а.

У међувремену, послије Отаџбинског рата, сахранила је још једног сина, па је Јока Миловановић, сахранила укупно четири сина.

Сахрана ће бити обављена сутра у 13.00 часова на породичном гробљу у Миросавцима у општини Лопаре.


Баку Јоку Миловановић у Лопарама је више пута посјетио тада предсједник Српске Милорад Додик, из чијег је кабинета финансирана изградња њене нове куће.  

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је саучешће породици преминуле Јоке Миловановић, мајке три погинула борца Војске Републике Српске, нагласивши да је њеном смрћу Српска изгубила мајку хероја.

– Са великом тугом примио сам вијест о смрти баке Јоке која је за Републику Српску дала оно што је најдраже и најважније за сваког родитеља – три сина, три српска борца Миодрага, Трипуна и Ђоју, а након Одбрамбено-отаџбинског рата сахранила је и четвртог сина. Њено срце више није издржало сву патњу и мајчински бол – нагласио је Додик.

Навео је да је обавеза свих у Републици Српској да никад не забораве баку Јоку, жену великог и храброг срца која је упркос свим трагедијама и жртви коју је поднијела имала снаге да живи, да се бори и свима пружи топлу руку добродошлице.

– Примите изразе мог дубоког саосјећања у вашој боли, јер одлазак баке Јоке је губитак и за све нас који смо је познавали, као и све искрене и добронамјерне људе – поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је саучешће породици преминуле Јоке Миловановић, мајке три погинула борца Војске Републике Српске, те поручила да Српска никада неће заборавити мајку херојину и њена три сина, српске родољубе који су животе положили у темеље Српске.
Цвијановићева је навела да је са жалошћу и неизмјерном тугом примила вијест о смрти Јоке Миловановић, мајке три погинула борца Војске Републике Српске – Миодрага, Трипуна и Ђоје.

„Са посебним пијететом и дубоким поштовањем, у име грађана Републике Српске и у своје име, породици Миловановић упућујем изразе саучешћа“, наводи се у телеграму Цвијановићеве.