Custom Linkovi

Правосуђе БиХ ништа не предузима да казни ратнохушкачке поруке Насера Орића, као и оне које је упутио командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић, а српске жртве грубо омаловажава и Запад, рекао је в.д. директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић.

Некадашњи командант сребреничких муслиманских јединица Насер Орић недавно је у Незуку, поводом обиљежавања 28 година од пробоја 28. дивизије такозване Армије РБиХ, рекао: „На Дрини све почело, на Дрини ће се све и завршити. Ми, Подрињци, смо рођени или да умремо или да побиједимо, ако Бог да побиједићемо“.

Нуждић је рекао да актуелни приступ правосуђа БиХ и међународне заједнице управо омогућава овакве поруке којима се Србима јасно даје до знања на који начин их посматрају.

– Правосудне институције на нивоу БиХ ништа не предузимају да се казне овакве ратнохушкачке поруке попут Орићевих, али и оних који је недавно упутио Дудаковић – каже Нуждић.

Он је навео да не изненађују посљедње ратнохушкачке поруке Орића, као и игнорантски ставови Хашког трибунала и правосуђа БиХ према српским жртвама на том плану.

Према његовим ријечима, идентично се понашају и представници западних земаља у БиХ који грубо омаловажавају српске жртве, што се види и по томе јер не присуствују поменима српским жртвама.

– Управо из ових разлога морамо бити свјесни значаја постојања Републике Српске и њених институција – оцијенио је Нуждић.

Организације у Српској које његују традицију Одбрамбено-отаџбинског рата указале су да Орић оваквим изјавама поново пријети оружаним сукобима и новим крвопролићем.

Извор: Глас Српске

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.