Custom Linkovi

У Београду је 25. августа потписан споразум о сарадњи Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и Института за савремену историју из Београда.

Споразум су потписали директор Центра Милорад Којић и замјеник директора Института Бојан Димитријевић. Обе институције су још од раније успоставиле сарадњу кроз личне контакте и поједина истраживања, као што је била монографија о 2. крајишком корпусу Војске Републике Српске. Потписивањем овог споразума се отвара могућност за институционализовани и далеко ефикаснији рад двеју институција. Којић и Димитријевић су договорили наредне кораке сарадње за 2022. годину, где ће тежиште бити заједнички рад на пројектима – издањима која ће се бавити Отаџбинским ратом српског народа 1992-1995, историјом Републике Српске и радом на идентификацији жртава ЈНА из 1992. године.

Којић и Димитријевић су изразили велико задовљство на јачању сарадње две институције и будућим заједничким пројектима који ће дати додатни и комплексни поглед на историју српског народа у току ратова деведесетих година прошлог века.