Custom Linkovi

САРАЈЕВО – У Суду БиХ сутра неће бити настављено суђење Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године због болести једног од оптужених у овом предмету, потврђено је Срни у овој правосудној институцији.

И претходно је рочиште оптуженима за злочине над српским војницима и цивилима, које је било планирано за 15. март, одгођено због здравственог стања једног од оптужених.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

На рочишту одржаном 22. фебруара свједок Тужилаштва БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли ногама и пушком у више наврата и да посљедице тог премлаћивања трпи и данас.

Свједок, којем је Судско вијеће одобрило да му се у јавности не открива идентитет, рекао је да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас често не може да спава и да му се враћају трауматичне слике које је преживио.