Custom Linkovi

Центар за културу „Семберија“ отказао је промоцију књига Златка Дукића и Јусуфа Трбића у Бијељини због велике узнемирености јавности и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

– Због велике узнемирености јавности, удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата и удружења избјеглих и расељених лица који су исказали своје негодовање и незадовољство због најављене промоције књиге у организацији Удружења БЗК „Препород“ одлучили смо да откажемо захтјев према којем је најављена промоција требало да буде одржана у просторијама Центра за културу – саопштено је из овог центра.

На онову наведених околности, сматрају да је то најбоље рјешење у овом тренутку.

Завичајно удружење Тузлака у Бијељини позвало је Градску управу и директора Центра за културу „Семберија“ да смјеста откажу промоцију књиге Златка Дукића „Бјегунци“, јер ће у супротном позвати све Тузлаке који живе у Бијељини да се окупе испред Центра и спријече срамотно Дукићево појављивање.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић изјавио је Срни да је оправдан захтјев Завичајног удружења Тузлака у Бијељини да смјеста буде отказана промоција књиге Златка Дукића „Бјегунци“ у овом граду, истакавши како је Дукић био спреман да слави над злочином у Тузли.

Претходно су и Удружења ветерана и бораца Војске Републике Српске са сједиштем у Бијељини затражила да Центар за културу „Семберија“ откаже најављену промоцију књиге Јусуфа Трбића „Разарање Босне“ и бошњачког писца Златка Дукића „Бјегунци“.