Custom Linkovi

Суд БиХ ће замолницу за изручење Сакиба Махмуљина упутити одмах када добије информацију о његовом хапшењу по потјерници расписаној наредбом Суда БиХ, речено је у овој правосудној институцији на питање да ли ће тражити од Турске изручење правоснажно осуђеног ратног злочинца Махмуљина.

У другостепеној пресуди Сакиб Махмуљин наведено је да је оптужени држављанин БиХ, навели су из Суда БиХ одговарајући на питање да ли Суд има информације да ли Махмуљин има држављанство Турске, те уколико га има, шта ће Суд БиХ тражити од Турске.

Професор уставног права Милан Благојевић рекао је раније да Суд БиХ може да на основу Уговора о екстрадицији између БиХ и Турске, посредством Министарства правде и Министарства иностраних послова у Савјету министара, тражи од Турске изручење ратног злочинца Сакиба Махмуљина.

Интерпол је расписао црвену потјерницу за ратним злочинцем Сакибом Махмуљином, за којим трагају 194 земље.

Некадашњи командант Трећег корпуса Армије РБиХ Сакиб Махмуљин правоснажно је осуђен на осам година затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године. Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.