Custom Linkovi

Суђење Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, одгођено је због здравственог стања једног од оптужених, речено је Срни у овом суду.

Ганићев адвокат Лејла Човић рекла је раније Срни да је рочиште, које је било заказано за данас, одгођено из непознатих разлога.

„Само су нас обавијестили да је рочиште одгођено, али нам нису рекли разлоге“, навела је Човићева.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

На рочишту одржаном 22. фебруара свједок Тужилаштва БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли ногама и пушком у више наврата и да посљедице тог премлаћивања трпи и данас.

Свједок, коме је Судско вијеће одобрило да му се у јавности не открива идентитет, рекао је и да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас често не може да спава и да му враћају трауматичне слике које је преживио.