Custom Linkovi

Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ одбило је као неосновану жалбу Тужилаштва БиХ и потврдило првостепену пресуду којом су Едхем Годињак, Медарис Шарић и Мирко Буноза ослобођени оптужбе за злочине над српским цивилима на подручју Трнова.

Суд БиХ ослободио је 4. марта прошле године првостепено по свим тачкама оптужнице Годињака, Шарића и Бунозу.

Према оптужници Тужилаштва БиХ, њих тројица су учествовали у удруженом злочиначком подухвату са заједничким циљем вишеструког лишења живота цивила српске националности у селима на подручју општине Трново.

Едхем Годињак, у својству начелника Станице јавне безбједности Трново, Медарис Шарић, у својству команданта Штаба територијалне одбране Трново и Мирко Буноза, у својству команданта јединица ХВ–ХОС, били су оптужени и за противправно хапшење и затварање у објектима формираним на подручју Трнова, паљења имовине, те убиства и нечовјечно поступање према заробљеним припадницима Војске Републике Српске.

Из Суда БиХ данас је саопштено да је Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ другостепену пресуду у предмету Едхем Годињак и други донијело 26. априла, чиме је одбијена као неоснована жалба Тужилаштва БиХ и потврђена пресуда Суда БиХ од 4. марта прошле године.