Custom Linkovi

Командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин који је пресуђен за ратне злочине над Србима на Возући и Озрену требао би да се јави до 23. новембра на издржавање казне, потврђено је „Гласу Српске „.

– Суд БиХ је 7. новембра доставио допис са позивом за уручење упутног акта осуђеном Сакибу Махмуљину на кућну адресу и његовој бранитељици, у којем је наведено да је осуђени дужан приступити у Суд 23. новембра како би преузео упутни акт за ступање на издржавање изречене казне затвора – казали су „Гласу“ у тој правосудној институцији.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године. Махмуљин је по изрицању казне од осам година напустио БиХ и отишао у Турску наводно на лијечење, умјесто у затвор.

Суд БиХ донио је 18. августа наредбу о вјештачењу медицинске документације Махмуљина, којом је од вјештака тражен налаз и мишљење да ли се може лијечити у БиХ, као и да ли може путовати.