Custom Linkovi

Предсједник бањалучког Удружења логораша Другог свјетског рата Добрила Кукољ поручила је да младе генерације у Републици Српској никада не смију заборавити жртве усташког злочина геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.

„Младе генерације морају добро да уче историју која је учитељица живота, а учи нас да никада не смијемо заборавити ово зло“, рекла је Кукољева Срни поводом предстојећег обиљежавања помена жртвама злочина-геноцида Незавосне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

Кукољева је истакла да савремени свијет не смије никада више дозволити да се на овим просторима потегне зарђали нож и маљ на невине људе, жене и дјецу било које вјере, нације и расе. Централна манифестација обиљежавања помена жртвама злочина-геноцида Независне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини биће одржана 23. априла – утврдио је раније Организациони одбор за обиљежавање сјећања на жртве овог злочина-геноцида.

Дан раније, 22. априла, биће одржана Духовна академија у Козарској Дубици.

Извор: Срна

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.