Custom Linkovi

Муслиманске снаге предвођене Насером Орићем починиле су стравичне злочине над Србима у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони, али за то, нажалост, још нико није одговарао, изјавио је данас Срни директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

Којић је рекао да је чињеница да је од априла 1992. до јануара 1993. године убијено 80 одсто лица од укупног броја страдалих.

– Очигледно је да Хашки трибунал и правосуђе БиХ нису хтјели да процесуирају лица која су починила стравичне злочине или што је још горе ослобађали су појединце, међу којим је Орић – рекао је Којић.

Он је истакао да у свему овоме значајну улогу има и међународна заједница, јер догађаје из јула 1995. године желе да представе погрешно.

– Игнорисање злочина почињених над Србима не доприноси процесу помирења међу народима у БиХ и такво понашање је недопустиво – додао је Којић.

У селу Залазје данас ће бити обиљежено 30 година од страдања 69 српских цивила и војника у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони које су на Петровдан 1992. године убиле муслиманске снаге.