Custom Linkovi

У Федерацији БиХ потпуно је укинута слобода изражавања, мисли и говора, а потврда јесте забрана уласка у БиХ универзитетском професору Милошу Ковићу, изјавио је Срни директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих Милорад Којић.
„Очигледно је да су одређене обавјештајне структуре једнострано Ковићу забраниле улазак у БиХ. Ту мислим на Обавјештајно-безбједносу агенцију БиХ која је подређена бошњачкој страни и ФБиХ“, рекао је Којић.

Он је истакао да је Ковићу, који је професор историје, забрањен улазак само зато што се на основу чињеница бави истином о дешавањима у БиХ.

„Некадашњи високи представник у БиХ Валентин Инцко је наметањем измјена Кривичног закона БиХ прописао систем кажњавања свих слободомислећих интелектуалаца који желе да говоре о истини. Сигурно је да су нашли метод да онима који нису држављани БиХ забране улазак у земљу, а не постоји ни реаговање међународне заједнице која сматра да бошњацима припада право силе, док Срби немају основна људска права“, нагласио је Којић.

Према његовом мишљењу, на оваквом принципу се може забранити и преиспитивање догађаја из деведесетих година прошлог вијека.

„Вјерујем да ће наредни корак бити забрана књига које би биле засноване на чињеницама и доказима о дешавањима деведестих година прошлог вијека на овим просторима. За Републику Српску Ковић је добродошао, као и сви који на основу чињеница износе ставове“, поручио је Којић.