Custom Linkovi

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić očekuje da budu sankcionisani odgovorni za dodjelu zahvalnice Oružanih snaga BiH Udruženju „Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade“ iz Zenice jer je od tog sramnog čina prošlo dosta vremena, a ta brigada je odgovorna za brutalne zločine nad Srbima.

Kojić je podsjetio da je novembru dodijeljena zahvalnica tom udruženju i da od novog zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića traži da iskoristi ovlaštenja i kazni sve one koji su učestvovali u tom sramnom činu.

„Tako bi nam pokazao da svoj posao radi u interesima Republike Srpske, jer po našim informacijama već je dobijao nekoliko pitanja u vezi sa ovim“, rekao je Kojić Srni.

On je Goganoviću poručio da ta brigada na svom amblemu, pored ratne zastave, ima i arapska slova što jasno govori da je u svojim redovima imala i strane plaćenike koji su klali i ubijali srpski narod.

Prema njegovim riječima, svi koji takvim udruženjima i brigadama daju neka priznanja nisu za mir i suživot i moraju da odgovaraju.

„U što kraćem roku očekujemo informacije o koracima koje će preduzeti zamjenik ministra jer smatramo da je prošlo isuviše mnogo vremena od tog sramnog čina i da su do sada vinovnici morali biti kažnjeni“, naglasio je Kojić.

On je naveo da je zahvalnicu potpisao major Oružanih snaga BiH Enis Herić i da su i u novembru ukazivali šta sve poslije toga može uslijediti, napomenuvši da je nedavno i hrvatski predsjednik odlikovao jedinicu HVO-a u Derventi.

„To se desilo samo zato što nisu adekvatno kažnjeni svi oni koji daju zahvalnice i razna priznanja onima koji su ubijali srpsku nejač, srpsku imovinu palili a Srbe protjerivali sa vjekovnih ognjišta“, naglasio je Kojić.

On je podsjetio i da kasarna u Pazariću nosi ime jednog od komandno odgovornih za monstruozne zločine u Jošanici kod Foče koji nije više živ i nije odgovarao za te zločine.

Izvor: RTRS

Republički centar možete pratiti na našoj Fejsbuk i Instagram stranici i Tviter nalogu.