Custom Linkovi

Бивши командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић свакодневно је гост на разним скуповима са којих шаље ратнохушкачке поруке, док му се суђење пред Судом БиХ за злочине над Србима упорно одгађа због измишљених разлога, изјавио је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

– Суд БиХ питамо зашто Дудаковић нема мјере забране, односно зашто их не поштује и докле ће више правити циркус од овог суђења, јер може да иде гдје хоће и да прича шта хоће, а да за то не буде адекватно кажњен? – упитао је Којић.

Он је оцијенио да се Дудаковићевим гостовањем на Факултету за управу Универзитета у Сарајеву отишло и корак даље.

– Тиме нам се шаље порука да је ратни злочинац који је пред камерама наређивао стријељање заробљеника слободан и да неће бити пресуђен пред овим и оваквим судом – рекао је Којић.

Он је навео да је Дудаковић болестан када треба да му се суди, а може да вози аутомобил и учествује у саобраћајним несрећама, да држи запаљиве говоре и велича Алију Изетбеговића.

– Све то ради јер му Суд БиХ то дозвољава у намјери да га што више промовише и представи као некаквог хероја, а с друге стране га штити на све начине како судски процес не би добио задовољавајући епилог – рекао је Којић за Срну.

Према његовим ријечима, исти тај суд и даље не чини ништа да позове на одговорност бившег припадника одреда „Ел муџахедин“ Санина Мусу који, такође, свакодневно шаље запаљиве поруке, те одбија кривичну пријаву против Мухамеда Швракића и Хамдије Абдића Тигра.

Којић је упитао да ли Федерација БиХ и Сарајево шаљу поруку да су Дудаковић и њему слични добродошли да уче нове нараштаје о томе како треба протјерати Србе из Сарајева, како треба чинити ратне злочине и томе слично или је Дудаковићева посјета Факултету за управу поновни показатељ да се муслимани никада неће одрећи својих ратних кадрова па макар они били оптужени, осуђени и своје злочине чинили пред камерама.

Бившем команданту и припадницима Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу и другима суди се за злочине над српским борцима и цивилима у више крајишких општина 1995. године.

Извор: РТРС

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.