Custom Linkovi

Предсједник Одбора “Гаравице 1941.” Небојша Куштриновић рекао је да су Гаравице код Бихаћа “подземни град Срба” у којем лежи више од 14.500 невиних српских жртава.

“Скривана истина о Гравицама увјерила нас је у чињеницу да чак ни професори историје нису знали истину о овом мјесту”, истакао је Куштриновић новинарима послије парастоса у Гаравицама.

Куштриновић је истакао да се историја понавља ономе ко не поштује ту учитељицу живота, што важи и за српски народ у последњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је поносан на чињеницу да Удружење “Гаравице 1941.” није само већ су комплетне институције Републике Српске стале уз њихове напоре да ово мјесто не би било заборављено.

Чедо Бањац из Босанског Петровца кроз плач је рекао новинарима да се сваке године са тугом сјећа дана када је извршен злочин над Србима у Гаравицама који су починили Хрвати – Павелићеве усташе.

“Овај злочин нису починили фашисти, као што пише на споменику, већ хрватске усташе и Павелићеви злочинци”, истакао је Бањац.

Бањац је поручио да се злочин над Србима у Гаравицама никада не смије заборавити и да се на овом мјесту мора подићи споменик и изградити православна црква, а да обиљежја обавезно морају имати крст.

У Гаравицама код Бихаћа данас је служен парастос за више од 12.000 Срба, жртава усташког злочина почињеног у љето 1941. године.