Custom Linkovi

Хапшење Срба због наводних ратних злочина, поготово на истоку Српске, поново је постала готово свакодневица. Лов на Србе траје од завршетка рата и све ово је узрочно посљедично повезано са оним што се дешавало у Хашком трибуналу, изјавио је предсједник БОРС Радан Остојић у емисији Други угао.

– Ово је све продукт онога што се дешавало у Хашком трибуналу. Сви ти предмети кои су окончани у Хашком трибуналу пребачени су у правосуђе БиХ и сад Тужилаштво процесуира оне људе који су се у Хагу појављивали као свједоци – рекао је Остојић.

Да је правосуђе БиХ преузело исти систем рада као и Хашки трибунал, сматра и в.д. директора Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина Виктор Нуждић.

– Ако имате једну правосудну институцију гдје у њеном раду учествовало преко 70 страних судија, онда о каквој ми независности и непристрасности причамо – рекао је Нуждић.

Командант „Вукова са Вучијака“ након смрти Вељка Миланковића, Миро Шикарац, рекао је да су овдје ради о стварању страха.

– Кад се чуе да је СИПА дошла том човјеку, он губи пријатеље, родбину, породицу. Стиче се неповјерење према тој особи. Без обзира да ли је крив или није – навео је Шикарац.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић сматра да се против Српске води специјални рат.

– С циљем дестабилизације, уношења немира и несигурбости међу грађанима, поготово борцима ВРС – рекао је Егић.

Извор: РТРС

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.