Custom Linkovi

Српски народ зна шта је све дао да се створи Република Српска и нико њима не треба да каже колико смо прескупо платили цијену своје слободе, не само у овом него и у претходним ратовима, изјавио је за РТРС Дарко Младић, син генерала Ратка Младића.

Дан након што је бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић осуђен на казну доживотног затвора, поручио је преко свог сина Дарка да тамо гдје су била Војска Републике Српске и он, није било поново јама, ни српских стратишта иако су, каже, била планирана.

„Тамо гдје нас није било убијали су нас и некажњено. Сад можемо слободно да кажемо да злочини над српским народом нису кажњени ни у овом рату, као ни у претходним ратовима“, изјавио је Дарко и поручио да се његов отац „сјетио како је у Броду усташка власт држала у заробљеништву 2.500 жена и дјеце“.

„Рађени су стравични злочини, силовања, убиства и питао ме је да ли је могуће да нико за то није одговарао иако се зна ко су починиоци. Али изгледа да за злочине над Србима нема међународне правде“, нагласио је Дарко.

Током посјете, Ратко је желио да свом сину поклони прстен који је носио на суђењу како би га добили његови унуци. Иако су тражили дозволу, бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске није то могао да учини ни преко стражара.