Custom Linkovi

БАЊАЛУКА – Сертификат о успјешној пракси у Републичком центру за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица додијељен је јуче 51 студенту са Правног и Факултета политичких наука у Бањалуци.

Вршилац дужности директора центра Виктор Нуждић рекао је за “Глас Српске” да посљедњих осам година на основу потписаних споразума са Правним факултетом, Факултетом политичких наука и Филозофским факултет овај центар спроводи практичну наставу за студенте.

– Додијелили смо увјерења о положеној практичној настави за 28 студената Правног факултета и 23 студента ФПН-а. Радују нас њихове позитивне реакције – рекао је Нуждић.

Према његовим ријечима, до сада је више од 300 студената прошло практичну обуку у Центру, упознали су се са надлежностима те открили неке, до сада, непознате податке за њих.

– То ће им увелико помоћи у њиховом даљем школовању – рекао је Нуждић.

Студент друге године на ФПН-у Матеја Алексић рекао је за “Глас” да су се на овај начин увјерили шта се дешава у Центру те научили неке ствари које до сада нису знали.

– Захвални смо директору који нам је ово омогућио, али и предавачима који су уложили напоре да кроз практичну наставу научимо нешто ново. Прошли смо опширну тему Одбрамбено- отаџбинског рата, о којој морамо знати пуно, а ово су праве прилике да знање допунимо – рекао је Алексић.

Његов колега са Правног факултета Срђан Ратковић нагласио је за “Глас”“ да је свака пракса значајна.

 – Након времена проведеног овдје дошли смо до сазнања да је ово тежак посао – рекао је Ратковић.