Custom Linkovi

Суд БиХ је најекспедитивнији на свијету, али само када је у питању процесуирање Срба, а процесуриње муслимана је мисаона именица.

Истакао је то за „Глас Српске“ Бранимир Којић, предсједник сребреничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила уочи сутрашњег протеста у Сарајеву гдје ће се окупити чланови породица страдалих Срба.  

Протест испред Суда БиХ је, каже, насушна потреба јер је стање које траје годинама постало неиздржљиво.

– Сви знамо да је Суд БиХ продужена рука СДА и политичког Сарајева, а знамо сви да СДА штити и велича највећег кољача овог вијека Насера Орића – тврди Којић и наглашава да Орић мора одговарати за сва звјерства.

Каже да породице убијених Срба никада неће одустати од трагања за истином, свјесни да им само упорност то може донијети.

– Суд БиХ намјерно одуговлачи са многим процесима јер је њихова матрица позната – одуговлачити што је више могуће како би свједоци или оптужени умрли, а све у циљу заштите муслимана. Суду су релевантни они свједоци који су промјенили исказе и тиме ослободили Орића и његове кољаче. Требали би се позабавити тим нељудима који зарад мало новца продадоше кости својих најмилијих – закључио је Којић.