Custom Linkovi

БиХ је најодговорнији што је пресуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин ван БиХ, рекао је предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница Бранимир Којић, који сматра да је све то „по наредби Бисере Турковић“.

Којић је истакао да Суд БиХ годинама баца прашину у очи јавности али и породицама жртава.

Да би показали сав безобразлук, каже Којић, овај суд трећи пут и то баш данас отказује и почетак суђења оптуженом Ејупу Ганићу и осталима, поново под изговором болести једног од осумњичених.

– Сматрам да је правосуђе БиХ болесно и да болује од неизљечиве болести, а то је мржња према Србима – оцијенио је Којић.

Не би га, каже Којић, зачудило да је Махмуљин тренутно у Катару и да заједно са Турковићевом гледа фудбалско првенство.

Према његовим ријечима, из Суда БиХ дају неке изјаве како ће преузети радње да би Махмуљин био на издржавању казне, а тај Суд је пропустио да предузме те радње о којима сада прича одмах по изрицању срамно ниске пресуде.

Којић сматра да би добио више година робије да је обио продавницу, али да ни ово неће одлежати јер ће Суд БиХ учинити све да га сачува од затвора.

– Србе су тек оперисане дводили у притвор, припадници Сипе упадали су у рану зору породицама са малом дјецом по налогу Суда БиХ и што је најстрашније у породицу у којој је мајка која је изгубила два сина и супруга – истакао је Којић за Срну.

Он сматра да рат у БиХ и даље траје само што се Срби убијају на два начина, један је хапшење и осуђујуће пресуде на дугогодишњу робију, а други што се породице жртава убијају оваквим поступцима Суда у којем су и даље ратни кадрови.

Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није се одазвао позиву Суда БиХ за уручење упутног акта за издржавање осмогодишње казне затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, потврђено је Срни у Суду БиХ.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године. Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.