Custom Linkovi

Правосудне институције на нивоу БиХ остају нијеме на све пријаве које добијају из организација српских жртава, тако штитећи оне који ударају на Републику Српск и изазивају нетрпељивост међу народима, рекао је Срни предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница Бранимир Којић.

Којић је подсјетио да су крајем јануара Тужилаштву БиХ поднијели кривичну пријаву против Хамдије Абдића, званог „Тигар“, Мухамеда Швракића, предсједника Удружења грађана „Зелене беретке“ и НН лица због изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, противзаконитог формирања војних снага.

Он је додао да су се почетком маја обратили Суду БиХ и од њих затражили информацију о стању те кривичне пријаве, а до данас нису добили никакву повратну информацију.

„То нам јасно показује да ће и ова кривична пријава очигледно завршити као и безброј других у којима Суд и Тужилаштво БиХ штите оне који ударају на Републику Српску, оне који изазивају нетрпељивост међу народима“, оцијенио је Којић.

Јавно траже, како је истакао, да се Суд БиХ огласи и да им коначно одговори која је судбина те кривичне пријаве.

Он је рекао да је породицама заробљених и погинулих бораца и несталих цивила позната „бескрупулозност оних који сједе у Суду БиХ и испуњавају наредбе политичког Сарајева, а заштита Абдића, Швракића и осталих је обавеза СДА и Бакира Изатбеговића“.

„Познат нам је и њихов систем рада, да одуговлаче са подизањем оптужница или изрицања пресуда свима који годинама шаљу отровне стријеле против српског народа“, нагласио је Којић.