Custom Linkovi

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница Бранимир Којић изјавио је да више не могу да трпе неправду правосуђа БиХ и да ће сутра на протесту пред зградом Суда БиХ да укажу на његову једностраност и дискриминаторски однос према српским жртвама.

Којић сматра да историју треба да пишу научници-историчари, а не Суд БиХ чија је необјективност и пристрасност довела БиХ у највећу кризу и води је ка самоуништењу.

„Ово окупљање произилази из нужде због катастрофалног рада и пристрасности правосуђа у БиХ, које прогања, затвара и осуђује Србе, а починиоце злочина над Србима штити, не процесуира их или им дозвољава да се бране са слободе за разлику од Срба којима се то не омогућава“, појаснио је Којић.

Он је истакао да више не могу да трпе неправду правосуђа нарочито изражену посљедњим хапшењима која су извели припадници Сипе у Бијељини и на Сокоцу.

Говорећи о ослобађању петорице полицајаца у предмету „Миодраг Јосиповић и други“, Којић сматра да до тога не би дошло да су имали било какав доказ да су учинили неко злодјело и у том случају би их осудили на максималну могућу казну.

Према његовим ријечима, Суд БиХ није имао никакве доказе да осуди ову групу и пошто су их морали ослободити одмах су кренули у нови лов на Србе да би их приказали злочинцима.

„Протест испред Суда БиХ организујемо баш на дан када почиње суђење муслиманском генералу Сакибу Махмуљину јер је то посљедња у низу срамних одлука тог суда“, навео је Којић и додао да су одлучили да дођи и јасно кажу да је доста прекрајања историје.

Процес који се води против Махмуљина, за Којића је фарса у којој главну улогу има Суд БиХ, те истиче да су свјесни да је претходна одлука о укидању срамне пресуде само први корак ка ослобађајућој пресуди.

„Циљ свега је да се комплетно муслиманско ратно руководство амнестира од кривице за масовне злочине које су чинили, међу којима и за злочине припадника Трећег корпуса такозване Армије Републике БиХ у чијем саставу су били и припадници одреда Ел муџахедин„, рекао је Којић.

Немогуће је, каже, да тадашње муслиманско војно и цивилно руководство није знало за муџахедине који су на најмонструозније начине убијали цивиле и ратне заробљенике српске националности.

„Видимо да и МУП Кантона Сарајево свјесно опструише обезбјеђивање нашег протеста као и прије три године када ништа није урадио да нас заштити приликом изрицања пресуде Насеру Орићу када смо били изложени најбруталнијим вербалним увредама“, подсјертио је Којић и позвао све представнике из реда српског народа да им се придруже сутра у подне пред зградом Суда БиХ.