Ухапшен Атиф Дудаковић

27.04.2018.

Командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело у области ратних злочина, незванично је потврђено Срни у Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.
Према истом извору, у току је даљи рад припадника ове агенције на терену и претреси на подручју цазинске крајине.

У Сипи су незванично потврдили да је Дудаковић лишен слободе по налогу Тужилаштва БиХ, као и да ће бити још ухапшених лица.

Федерални медији су објавили да је Дудаковић ухапшен јутрос у свом стану у Бихаћу.

Кривичну пријаву због ратних злочина над српским војницима и цивилима на подручју који је био под командом Дудаковића 2006. године поднијели су тадашњи предсједник Републике Српске Драган Чавић и предсједник Владе Милорад Додик.

Чавић и Додик поднијели су и кривичну пријаву против непознатих особа с објављеног видео-снимка због злочина у вријеме војне акције „Олуја“ када је убијено више војника Војске Републике Српске и војске некадашње Републике Српске Крајине, те због паљења и рушења објеката.

Почетком августа 2006. објављен је видео-снимак на којем су забиљежени догађаји од 7. и 8. августа 1995. године. На снимку се види како су се са српским војницима, али и цивилима који су напуштали Крајину, обрачунавали припадници хрватске паравојне формације „Црне мамбе“ и припадници одреда „Хамзе“ Петог корпуса такозване Армије БиХ.
БИЈЕЉИНА, 27. АПРИЛА /СРНА/