Custom Linkovi

У оквиру обиљежавања традиционалне манифестације „Дани сјећања“ с посебним освртом на страдање Срба у западнокрајичким општинама синоћ је у препуном холу Радничког дома у Дрвару отворена изложба под називом “Опомена”, аутора Драгослава Илића и Предрага Лозе.

У склопу ове изложбе одржан је и историјски час професора доктора Горана Латиновића који говорио о страдању Срба у 20 вијеку. Директор Републичког центра истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић изразио је задовољство и посебну захвалност што је преко 300 Дрварчана и Крајишника присуствовало овом догађају чиме се потврдило да све више развијамо свијест о потреби институционалног креирања културе сјећања и памћења.

Манифестација „Дани сјећања“ се наставља вечерас централном академијом „Крајино моја“ посвећеном страдању и прогону Срба из западнокрајишких општина. Академија ће се одржати на платоу испред Радничког дома у Дрвару са почетком у 19 часова. На академији ће учествовати српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, Предсједник Републике Србије Александар Вучић и друге високе званице.