Custom Linkovi

БАЊАЛУКА, 27. ОКТОБРА


Идентификација посмртних остатака који су ексхумирани на ширем локалитету Возуће биће обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци, изјавио је Срни директор Завода Жељко Каран.
„Прије коначне идентификације треба урадитити форензичку обраду посмртних остатака, а затим узимање коштаних узорака и ДНК-а анализу“, рекао је Каран.

Он је навео да за сада претпоставља да се међу пронађеним посмртним остацима налази најмање пет људских скелета.

„Коначан број скелета биће познат када се заврши форензичка обрада пронађених посмртних остатака“, појаснио је Каран.

На локалитету Поцјелово, на ширем подручју Возуће, ексхумирани су посмртни остаци девет жртава из протеклог рата за које се претпоставља да је ријеч о припадницима Војске Републике Српске /ВРС/, саопштено је из Института за нестала лица БиХ.

Ексхумирани су комплетни посмртни остаци пет жртава, некомплетни посмртни остаци три жртве и једна бутна кост.

Након ексхумације посмртни остаци су превезени у просектуру Градског гробља у Бањалуци ради судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде и узимања коштаних узорака за ДНК-а анализу да би се утврдио тачан идентитет ексхумираних жртава.

Ексхумацијом је, према наредби Суда БиХ, руководило Тужилаштво БиХ.

Претходно је на истој локацији Поцјелово 22. октобра обављена ексхумација током које су пронађени посмртни остаци најмање седам лица, а према доступним информацијама и доказима, ријеч је о жртвама српске националности које су убијене на локалитету Возуће 1995. године.
/СРНА/ –