Custom Linkovi

Свједок Тужилаштва БиХ Слободан Папучић испричао је данас на суђењу за злочине почињене на подручју Храснице 1992. године да је видио да Сенад Гаџо изводи заробљенике и да је чуо како их туче, а да је Борко Стојановић преминуо од батина, којег је оптужени непосредно пред смрт изводио.

Папучић је на данашњем рочишту рекао да Гаџо није њега изводио, али јесте остале заробљенике, наводећи да је Борка Стојановића, с којим сам био у ћелији, више пута изводио.

„Видио сам како га туку у ходнику и тоалету основне школе“, рекао је Папучић.

Он је навео да је Стојановић преминуо од батина и да га је непосредно пред смрт Гаџо извео два пута.

Папучић се присјетио да је из ћелије извођен и Гојко Стјепановић. „Туку га и онда врате у ћелију, плав буде са подливима“, рекао је Папучић и додао да је од батина преминуо и Алекса Стрампута.

Он је испричао да је у мају 1992. године био у Храсници када је по њега дошла милиција која га је позвала на разговор, након чега је заробљен и одведен у Основну школу „Алекса Шантић“, као и његова супруга, брат и отац.

Папучић је рекао да је у школи остао мјесец и по дана, а онда их је Војна полиција одвела у гараже са металним вратима између небодера, док је његов отац пуштен кући.

Према његовим ријечима, стражари су били Сенад Гаџо, Заим Лаличић и Суад Хебиб, које је познавао јер су из Храснице.

За незаконито затварање, убиства, мучења, злостављања и сакаћења српских цивила у просторијама Основне школе „Алекса Шантић“ у Храсници, као и у гаражама између небодера у периоду од 1992. до 1994. године оптужени су Сенад Гаџо, Заим Лаличић и Суљо Хебиб.

Наставак суђења је заказан за 24. март.

Извор: Катедра

Републички центар можете пратити на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.