Custom Linkovi

БЕОГРАД, 24. ОКТОБРА /СРНА/ – На 62. Међународном сајму књигу у Београду данас је промовисана књига „Намјерном силом на Републику Српску“ чији је издавач Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

Директор Центра и један од аутора књиге Милорад Којић рекао је да ова књига говори о НАТО бомбардовању Републике Српске и да је написана с намјером да се од заборава отме 16 трагичних дана који су оставили велике посљедице на Српску.

Којић каже да не постоји могућност да Српска поднесе тужбу за оно што јој је учињено, јер се зна ко су чланице НАТО и ко је основао међународне судове, али да се сјећање на 58 погинулих, 119 рањених и на земљу разорену и рањену НАТО бомбама чува писањем и издаваштвом.

Он је рекао да је ово прва промоција књиге „Намјерном силом на Републику Српску“, те да ће наредна бити одржана у Бањалуци.

„Након тога, поново ћемо се представити у Београду, јер је ово данас сајамска промоција“, рекао је Којић.

Он је додао да се књига „Правосудна неистина“ професора Милана Благојевића, која је данас, такође, представљена у Београду бави за Србе тешким питањем рада Хашког трибунала, Суда БиХ и осталих правосудних институција које процесуирају Србе за ратне злочина.

„Сам наслов књиге најбоље илуструје стање тих правосудних институција и какве су правне конструкције које се намећу Србима“, рекао је Којић и додао да Центар на овом Сајму представља и књигу о догађајима на Тузланској капији.

На промоцији је као рецензент књиге говорио и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, који је рекао да ова књига свједочи да је Српска створена „када је сила која је била против ње била немјерљива и када је непријатељ био много јачи и на земљи и на небу и у медијима“.

„Ми смо својом упорношћу издржали и хрватско-муслиманску коалицију и немогућ међународни притисак и ред је да то што смо урадили не буде само ријеч коју спомињемо, него да остане и књига. Ова књига треба да многим освијетли пут, а онима који су чинили нечовјештва, можда, просвијетли душу“, поручио је Стевандић.