U Beogradu je 25. avgusta potpisan sporazum o saradnji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica i Instituta za savremenu istoriju iz Beograda.

Sporazum su potpisali direktor Centra Milorad Kojić i zamjenik direktora Instituta Bojan Dimitrijević. Obe institucije su još od ranije uspostavile saradnju kroz lične kontakte i pojedina istraživanja, kao što je bila monografija o 2. krajiškom korpusu Vojske Republike Srpske. Potpisivanjem ovog sporazuma se otvara mogućnost za institucionalizovani i daleko efikasniji rad dveju institucija. Kojić i Dimitrijević su dogovorili naredne korake saradnje za 2022. godinu, gde će težište biti zajednički rad na projektima – izdanjima koja će se baviti Otadžbinskim ratom srpskog naroda 1992-1995, istorijom Republike Srpske i radom na identifikaciji žrtava JNA iz 1992. godine.

Kojić i Dimitrijević su izrazili veliko zadovljstvo na jačanju saradnje dve institucije i budućim zajedničkim projektima koji će dati dodatni i kompleksni pogled na istoriju srpskog naroda u toku ratova devedesetih godina prošlog veka.