Custom Linkovi

У Вијећници КЦ Бански двор 3. априла 2018. (уторак) у 18:00 часова одржаће се промоција књиге „РЕПУБЛИКА СРПСКА У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ“.

„РЕПУБЛИКА СРПСКА У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ“ ново је издање Републичког центра за ис¬траживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица који се у оквиру својих активности бави и историјским аспектима ратних дешавања у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године.

Група истраживача млађе и средње генерације покушала је по први пут у нашој историографији формулисати историјски преглед значајнијих ратних дешавања, али и рад законодавних органа, мировне инцијативе и преговоре као и доношење дејтонског мировног споразума. Учињено је то како би расвјетлио значајан дио наше историје, али и олакашао пут будућим истраживањима.

Издавач монографије је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица; За издавача: Мр Милорад Којић; Уредник је Предраг Лозо; Аутори: Драгослав Илић, Марко Јанковић, Милена Михаљевић, Борис Радаковић, Предраг Лозо, Мирко Цвијановић, Неђо Малешевић, Душан Павловић и Јовица Рудић.