Custom Linkovi

На мејл адресу директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорада Којића стигло је пријетеће и увредљиво писмо у коме се поручује да ће Срби ускоро бити свједоци настајања „Републике Босне“ без ентитета и да у БиХ нема ништа српско.
У писму, које под насловом „Дудаковић херој“ потписује извјесни Тузлак Сенад Куносић, наводи се да се „8.000 Којићевих доказа против часног и витешког генерала Атифа Дудаковића и осталих 12 босанских витезова преко викенда истопило као мјехур од сапунице“.

У писму се наводи и да ће Српска „отићи на сметљиште историје“.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић рекао је Срни да га ове пријетње, увреде и неистине неће ућуткати.

„Радимо свој посао редовно, а разне фрустрације из ФБиХ потврђују њихову жељу да нестане српски народ са ових простора. Ово не доживљавам као личну пријетњу, већ као пријетњу српском народу“, рекао је Којић, који је раније добијао личне пријетње.

Он је рекао у вези с писмом да одређене политике из ФБиХ упорно покушавају да негирају сваки бошњачки злочин над Србима.

„Упућују дописе званичним институцијама у којима нас оптужују да је Српска геноцидна творевина, да ће она убрзо нестати и да ће бити унитарна БиХ“, рекао је Којић.

Он је у контексту најновијег хапшења и пуштања на слободу Дудаковића и саучесника за злочине у Крајини истакао да је ријеч о хистерији и притисцима из ФБиХ, гдје се оспорава све што се докаже, документује и уђе у процес пред правосуђем БиХ.

„То је недопустиво јер ширење такве расне, националне и вјерске мржње не доноси никоме добро у БиХ, већ води у њен суноврат“, рекао је Којић.

Он је рекао да ће о садржају овог писма упознати надлежне органе.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 27. априла некадашњег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и још 12 осумњичених за ратне злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

Ухапшенима је на терет стављен злочин против човјечности, а Дудаковићу и ратни злочин над цивилима. Период за који се сумњиче односи се на 1994. и 1995. годину.

Суд БиХ је недавно наредио да оптужени буду пуштени на слободу уз одређене мјере забране.

БАЊАЛУКА, 4. МАЈА /СРНА/