Custom Linkovi

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић изјавио је данас да је недопустиво наметање закона о забрани негирања геноцида јер историју треба препустити историчарима и чињеницама, а никако политичким пресудама Хашког трибунала.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је рекао да ће наметнути овај закон, по ко зна који пут показује да је марионета бошњачких политичара и жели да ради како му они кажу, а не у складу са правним нормама које се примјењују у БиХ –  рекао је Којић Срни.

Којић је истакао да Инцко жели да наметне тај закон како би било спријечено другачије мишљење од оног које је утврђено након срамних пресуда Хашког трибунала и правосудних институција БиХ.

Ако би наведени закон био наметнут, сви који се баве истраживањима ратних дешавања не би смјели да говоре другачије од онога што је утврђено накарадним пресудама Хашког трибунала, јер би били кривично одговорни за негирање наводног геноцида. То је лоша порука, али прошло је вријеме наметања закона и самовоље високог представника – поручио је Којић.

Он сматра да је најава наметања наведеног закона завршна фаза пројекта који су осмислили Бошњаци уз подршку међународне заједнице.

Почело је подизањем оптужница против Срба у Хашком трибуналу и правосуђу БиХ, затим доношењем пресуда и сада се оне сматрају јединим историјским чињеницама, с циљем да Српска буде проглашена геноцидном. Пресуде то не могу бити, јер историју не могу да пишу судије и правници – закључио је Којић.