Потписан протокол о сарадњи Центра за истраживање ратних злочина и РТРС-а

Протокол о сарадњи Радио-телевизије Републике Српске и Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица потписали су данас вршилац дужности директора Центра Милорад Којић и генерални директор РТРС-а, Драшко Милиновић.

Потписивање протокола између наше двије републичке институције је само наставак сарадње која је постојала и у претходном периоду.  Суштина и циљ овог протокола јесте да се заједнички ради на изградњи културе сјећања и памћења, кроз медијско извјештавање и одређене документарне садржаје РТРС-а на тему из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, а уз стручне капацитете Републичког центра. Са овим протоколом је заокружен један комплетан систем. У складу са тим планирано је да стручно особље Центра ради едукације са режисерима и новинарима РТРС-а, у вези с тим како и на који начин да преносимо одређени садржај, као и обиљежавање значајних историјских датума, који се тичу страдања српског народа. 

На овај начин ће се едуковати и грађани Републике Српске о свим важним питањима која се односе на страдање Срба, а полако ће се мијењати и наметнути стереотип о Србима који долази од неких медија из Федерације БиХ и међународних медија.