Rajilićeva smatra da Bramerc pomaže samo bošnjačkim udruženjima i političkoj eliti

Glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc svojim izjavama pokazuje da nema vremena za sastanke sa predstavnicima srpskih udruženja i jednostrano radi za bošnjačke asocijacije i političku elitu.

Izjavila je ovo predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

– On to radi sve vrijeme, otkako je u Haškom tribunalu. Plaćen je da laže i za novac ne govori o istini i međunarodnom pravu. Bavi se javno jednostranim pomaganjem bošnjačkim udruženjima i političkoj eliti, a sve da se napravi i održi slika da su u proteklom ratu u BiH stradali samo Bošnjaci – rekla je Rajilićeva.

Ona je navela da o srpskim žrtvama, za to vrijeme, ne smije niko da govori.

– I da mu šta kažemo, on to sluša, ali ne čuje. Nikakve koristi od njega nema i sve što radi je u službi velikih medijskih kampanja da se pravi loša slika o Srbima, iako postoji najmanje 100 mjesta u BiH gdje su stradali Srbi i bili žrtve – navela je Rajilićeva.

Ona je naglasila da niko u vezi sa tim nije procesuiran.

– Bramerc, koji je danas boravio u Banjaluci, nas ni ne želi vidjeti, niti zna da postojimo, a kamoli da mu prenesemo bilo kakvu nepravdu prema srpskom narodu koja se evidentno događala – rekla je Rajilićeva.

RTRS je prethodno objavio da je Bramerc u Srebrenici prije nekoliko dana razgovarao sa tamošnjim bošnjačkim udruženjima, a da tokom posjete Republici Srpskoj i Federaciji BiH nije imao vremena za srpska udruženja.

Bramerc je za RTRS rekao da mu je bilo važnije da se danas sastane sa tužiocima u Banjaluci da bi razgovarali o nacionalnoj strategiji za ratne zločine.