Рајилићева сматра да Брамерц помаже само бошњачким удружењима и политичкој елити

Главни тужилац Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Серж Брамерц својим изјавама показује да нема времена за састанке са представницима српских удружења и једнострано ради за бошњачке асоцијације и политичку елиту.

Изјавила је ово предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.

– Он то ради све вријеме, откако је у Хашком трибуналу. Плаћен је да лаже и за новац не говори о истини и међународном праву. Бави се јавно једностраним помагањем бошњачким удружењима и политичкој елити, а све да се направи и одржи слика да су у протеклом рату у БиХ страдали само Бошњаци – рекла је Рајилићева.

Она је навела да о српским жртвама, за то вријеме, не смије нико да говори.

– И да му шта кажемо, он то слуша, али не чује. Никакве користи од њега нема и све што ради је у служби великих медијских кампања да се прави лоша слика о Србима, иако постоји најмање 100 мјеста у БиХ гдје су страдали Срби и били жртве – навела је Рајилићева.

Она је нагласила да нико у вези са тим није процесуиран.

– Брамерц, који је данас боравио у Бањалуци, нас ни не жели видјети, нити зна да постојимо, а камоли да му пренесемо било какву неправду према српском народу која се евидентно догађала – рекла је Рајилићева.

РТРС је претходно објавио да је Брамерц у Сребреници прије неколико дана разговарао са тамошњим бошњачким удружењима, а да током посјете Републици Српској и Федерацији БиХ није имао времена за српска удружења.

Брамерц је за РТРС рекао да му је било важније да се данас састане са тужиоцима у Бањалуци да би разговарали о националној стратегији за ратне злочине.