Na suđenju komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu, Tužilaštvo je pročitalo iskaz svjedoka Sulejmana Babića, koji je ispričao kako su zarobljenici prevezeni iz policije u sarajevskoj opštini Novi Grad u Dom policije.

Babić je rekao da je bio u Vojnoj policiji i da je s komandantom ove jedinice Kerimom Lučarevićem otišao do policije u Novom Gradu, gdje su bili dovedeni zarobljenici.

U iskazu je svjedok naglasio da je vidio da zarobljene izvode iz policije u vozilo, navodeći da je „Kerim govorio da idu Vikiću u Dom policije“.

On je rekao da je s Lučarevićem krenuo prema Domu policije, a da su zarobljenici odvezeni drugim vozilom.

Babić je prvobitno rekao da nije vidio zarobljenike u Domu policije, te da je stajao vani i nakratko ulazio, ali je nakon pauze tokom ispitivanja, tužiocu Filipu Alkoku, kako se navodi, ispričao da je vidio grupu zarobljenih u prizemlju, te da je vidio i modrice na njihovim licima.

Svjedok je rekao da se ne može sjetiti ko je šta namjeravao da uradi sa zarobljenicima, navodeći da je Mišo Žmiro govorio da ih treba ubiti.

Tužilac Alkok ga je pitao da li je Vikić vidio zarobljenike, sugerišući da je Vikić to rekao i da to nije sporno, Babić je odgovorio da o tome nema saznanja.

Babić je rekao da je u pet sati poslije podne otišao u bazu na Bjelavama, a da je nakon nekoliko dana čuo da su zarobljenici ubijeni.

Odbrana Dragana Vikića prigovorila je posebno zbog sugestivnog način ispitivanja tužioca, a advokat Adna Dobojlić je rekla da su lažni navodi da je Vikić rekao da je vidio zarobljenike.

Ona je prigovorila i što je tužilac svjedoku prepričavao iskaze drugih svjedoka, te što je nakon pauze koja nije snimana svjedok promijenio iskaz.
Babićev iskaz je pročitan nakon što su vještaci zaključili da nije zdravstveno sposoban da svjedoči i da bi mu se stanje pogoršalo dolaskom na sud.

Prije čitanja iskaza, neuro-psihijatar Abdulah Kučukalić i psiholog Nermina Bajramagić predstavili su zajednički nalaz, u kojem su, između niza problema, konstatovali i nemogućnost govora.

Tužiteljica Vesna Ilić uložila je 50-ak materijalnih dokaza, a planirano je da ulaganje dokumenata bude i u nastavku suđenja, koje je okvirno zakazano za 17. septembar.

U predmetu „Veliki park“, osim Vikića, optuženi su pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnje BiH Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.
Vikić, Pušina, Uzunović i Čovčić, prema optužnici, bili su informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

U optužnici je navedeno da su oni bili informisani o stavljanju pod kontrolu i nadzor policijskih i bezbjednosnih struktura zarobljenih vojnika JNA, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije u centru Sarajeva, gdje su ubijeni.

Tijela pripadnika JNA sklonjena su i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za tijelima ostalih još traga.