U skladu sa Planom i programom rada Centra koji je usvojila Vlada Republike Srpske, u toku je projekat popisa žrtava Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske 1992-1995. godine.

Smatramo da je veoma važno da se utvrde činjenice o žrtvama i okolnostima njihovog stradanja. Žrtvama rata odajemo pijetet jer ćemo omogućiti da njihova imena i okolnosti stradanja budu poznati.

Žrtve nisu brojevi. Žrtve su lјudi sa imenom i prezimenom.

POZIVAMO VAS DA NAM DOSTAVITE INFORMACIJE

Pozivamo sve građane/građanke koji posjeduju bilo kakve podatke o licima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske 1992-1995. (poginuli, ubijeni, nestali, zatvarani, mučeni...), te o svjedocima ili licima koja su počinila ratne zločine ili  teška kršenja lјudskih prava, da nam se jave.

Zaštita privatnosti

Ovaj formular je zaštićen od neovlaštenog korištenja privatnih podataka. Pristup vašim podacima imaće isključivo uski krug ovlaštenih osoba. Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri i obavezuje se da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika. Privatne podatke nećemo distribuisati trećoj strani, a vaše lične kontakte ćemo koristiti isključivo za eventualne dodatne provjere podataka o žrtvama.

Kontakt

Trg jasenovačkih žrtava 4, 78000 Banja Luka
051 / 247 472
051 / 247 597
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.